20191108_0604.jpg

Over

Espacio Flamenco Encuentros

 
 

Hola!

Welkom bij flamencostudio ESPACIO FLAMENCO ENCUENTROS! 

 

Encuentros is een overkoepelende naam voor zowel het Encuentros Duo & Espacio Flamenco Encuentros. Encuentros staat niet alleen voor de 'ontmoeting(en)' tussen Jessica en Tijn maar ook tussen artiest en publiek, de leraar en leerling, de samenwerking met mede artiesten en de manier waarop flamenco zich leent voor een mix met andere muziek, -dansstijlen en andere kunsten.

 
De flamencostudio is opgericht door danseres & docent Jessica Achten. Zij heeft haar dansopleiding gevolgd aan de 'Hogeschool voor de kunsten' ArtEZ in Arnhem. Daarna heeft ze voor een periode van 1,5 jaar in Sevilla, Spanje gewoond, waar ze zich heeft gespecialiseerd in flamenco. Haar achtergrond is zowel moderne dans als flamenco, juist de combinatie van beide is wat haar een sterke en unieke danseres en docent maakt. 
Zij geeft al sinds 2013 flamencolessen in Eindhoven en omstreken. Sinds 2017 is ze begonnen met haar eigen flamencostudio in Eindhoven ESPACIO FLAMENCO ENCUENTROS.
Vanaf juli 2020 heeft ze i.s.m. gitarist Tijn van der Sanden een prachtige nieuwe dans- en gitaarstudio geopend op de Lijmbeekstraat (vlakbij Strijp-S en het centrum) in Eindhoven.
Er zijn lessen voor elk niveau, om de week met gitaarbegeleiding van Tijn van der Sanden. 

In de flamencostudio ESPACIO FLAMENCO ENCUENTROS zijn er naast reguliere lessen ook regelmatig workshops te volgen. Houdt de website dus goed in de gaten! 

Leer kennismaken met flamenco of verdiep je verder in deze mooie kunstvorm! 
Flamenco is een zeer expressieve dansvorm, met de roots in Zuid-Spanje. Er wordt aandacht besteed aan; expressie, lichaamshouding, krachtige armbewegingen en sierlijke handen, basisritmes en klappen (palmas) en natuurlijk de techniek van het virtuoze voetenwerk. 


Dit komt allemaal samen in een choreografie. De choreografie lessen sluiten we dan ook aan het eind van het jaar af met een leerlingenvoorstelling tijdens het flamenco festival Eindhoven. Ben je benieuwd geworden?
Schrijf je dan in voor een proefles en kijk of flamenco bij jou past! 

DSC09346.jpg

Docenten

20191108_0219.jpg

Jessica Achten

Eigenaresse & Docent

Jessica begon op 4-jarige leeftijd met dansen. Eerst met klassiek ballet en op 9-jarige leeftijd begon ze ook met flamenco lessen bij Maria Penders (Estudio de Flamenco ‘El Candil’). Later kwamen daar ook andere dansstijlen bij zoals moderne dans, jazz en hiphop.

In 2007 werd ze toegelaten op de ‘Hoge school voor de kunsten ArtEZ’, een dansopleiding waar je identiteit als danser, dansmaker én docent wordt ontwikkeld. Met moderne dans, klassiek ballet en jazz als hoofdvakken en andere stijlen zoals flamenco, improvisatie, compositie, hiphop, Afrikaanse dans en folklore als bijvakken. Ze schreef haar scriptie over de moderne invloeden in flamenco, waarvoor ze 2 maanden naar Madrid ging voor verder onderzoek. In 2011 behaalde ze haar diploma ‘Bachelor of dance in education’.

Omdat flamenco haar bleef fascineren, besloot ze om naar Spanje te gaan om zich te focussen op deze mooie maar ook ingewikkelde kunstvorm. Uiteindelijk met een beurs van ‘Het prins Bernhard Cultuurfonds’ (een fonds voor de ontwikkeling van cultuur) kon ze 1,5 jaar in Sevilla verblijven. Daar had ze dagelijks 4-8 uur les per dag, zowel praktijk als theorie. Daarnaast trainde ze zelf elke dag nog enkele uren. Ze kreeg les bij flamenco artiesten als Belén Maya,  Úrsula López, Tamara López, Andrés Marín, Ana Morales, Ángel Atienza, Andrés Peña, Manuel Betanzos, Alicia Márquez, Carmen Ledesma, Guadalupe Torres, Chloé Brûlé, Patricia Lozano, Rosi Navarro Villanueva, etc. Deze tijd in Sevilla was erg belangrijk om haarzelf in deze cultuur te kunnen verdiepen. Met alle kennis die ze op heeft gedaan tijdens haar verblijf in Sevilla, kwam ze 1,5 jaar later weer terug.

 

Nu heeft Jessica haar eigen flamencostudio

'Espacio Flamenco Encuentros'  in Eindhoven. Daarnaast werkt ze voor verschillende opdrachten als danser /choreograaf.

Ook treedt ze regelmatig op met verscheidene artiesten.

In 2017 is de voorstelling ‘Tierradentro’ in premiére gegaan en in 2019 de voorstelling 'Flamencolores', beide producties in samenwerking met Tijn van der Sanden e.a. muzikanten. Zie hier meer over deze voorstellingen: 

https://www.flamencoencuentros.com/tieradentro

17545178_871708546300755_391067219637673

Gabriella Házi

 Docent

Gabriella begon sinds 2015 als solo danseres in verschillende flamenco tablao evenementen in Zwitserland en Hongarije. In 2015 won ze de tweede prijs op het internationale flamenco concours in Turin, een belangrijk concours in Italië. Dit was een belangrijke mijlpaal voor haar om te dansen als solist.

 

Momenteel is ze danseres in DanzaEs!, een flamenco gezelschap gebaseerd in Zürich, Zwitserland. DanzaEs is een flamencodansgezelschap dat traditionele flamencodans uitvoert met livemuziek, maar graag de grenzen verlegt en de relatie tussen moderne dans en flamencodans onderzoekt.


Gabriella heeft gestudeerd bij docenten uit Hongarije, Italië, en natuurlijk Spanje. Ze heeft les gehad van dansers zoals; Manuel Betanzos, Elena Vicini, Irene Lozano, Maria Moreno, Pilar Ogalla, La Lupi, Javier Latorre. 


Sinds eind 2018 geeft Gabriella les bij Espacio Flamenco Encuentros. Ze verzorgt de technieklessen en beginnerslessen op de maandag. 

DSC08580.jpg

Tijn van der Sanden

Gitaarbegeleiding

Tijn begon op 7-jarige leeftijd met gitaarles bij Frank Bogers in Eindhoven (CPJ). In 2005 ging hij lessen volgen in het voorbereidend jaar aan het Conservatorium van Tilburg, olv Hein Sanderink. Vervolgens zette hij zijn studie door en ging naar het Conservatorium van Amsterdam, waar hij vanaf het tweede jaar een minor Flamenco volgde. 

 

In 2011 studeerde hij af aan het CVA en vervolgde zijn studie in Sevilla; Spanje. Bij de Fundacion Christina Heeren kreeg hij dagelijks techniek, zang en dansbegeidingslessen en volgde theorie- en geschiedenislessen. Lessen werden gegeven door Pedro Sierra, Niño de Pura, Eduardo Rebollar en Paco Cortes. Ook volgde hij masterclasses van Tino van der Sman, Manuel de la Luz en Antonio Rey. 

Vanaf 2015 is Tijn gestart met zijn GitaarschoolTijn, waar hij aan alle niveaus en in verschillend stijlen lesgeeft.

Ook begeleidt hij danslessen bij Espacio Flamenco Encuentros. Hij componeert eigen muziek, neemt deel aan verschillende projecten in Theater-, Tv-poducties en geeft flamenco groepslessen voor volwassenen en ook voor kinderen in het Spaanse Centrum te Eindhoven.

_MG_0064X.jpg

Rooster

 

VAKANTIES

Herfstvakantie
zo. 24 oktober t/m zo. 31 oktober 2021

 

Kerstvakantie

 vrij. 24 december 2021 t/m zo. 9 januari 2022

Pasen
ma. 18 april 2022

 

Carnavalsvakantie
zo. 27 februari t/m zo. 6 maart 2022

 

Meivakantie
zo. 1 mei t/m zo. 15 mei 2022

 

KLEDINGVOORSCHRIFTEN
 

Flamencoschoenen en een flamencorok (voor vrouwen). Klik HIER voor meer informatie en waar te koop. 

Maandag

Docent: Gabriella Házi

18.45 – 20.00  Techniek

                         (2 niveau's)
                         (2 x per maand)

 

20.00 - 21.00  Beginners Basis

                        (1+ jaar ervaring)

Dinsdag

Docent: Jessica Achten

18.30 – 19.45  Intermediate /                                 Gevorderd

19.45 – 20.45  Bata de cola                                    Beginners

 

20.45– 22.00  Beginners /                                     Intermediate

Woensdag

Docent: Jessica Achten

18.45 - 19.45  Beginners

                       (1+ jaar ervaring)

19.45 - 21.00  Gevorderd

      

           

21.00 - 22.15  Vergevorderd

Donderdag

Docent: Jessica Achten

16.00 - 16.45. Kinderen 4-5

 

 

16.45 - 17.45. Kinderen 6-9 

 

18.30 - 19.30  Beginners Basis

                      (0-1 jaar ervaring)

19.30 - 20.30  Bata de cola                                    Intermediate/                                  Gevorderd

                 

20.30 - 21.45. Gevorderd

_MG_0508X.jpg

Workshops

 
 

Workshop LEONOR LEAL
ihk van VIII Flamenco Biënnale Nederland 2021

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

Wanneer:
Zaterdag 6 & Zondag 7 november 2021:
10.00 - 11.30  Avanzado              -> Romance
11.45  - 13.00 Basico/Intermedio -> Tangos 

 

Kosten:
Basico/intermedio: 2x 75 min = €75,-
Avanzado :             2x 90 min = €90,- 

 

Locatie:
Espacio Flamenco Encuentros
Lijmbeekstraat 157
5612 NC Eindhoven


Inschrijven via: flamencoencuentros@gmail.com

Leonor Leal (Jerez de la Frontera, 1980)
Choreografe en danseres Leonor Leal beweegt zich graag buiten de flamenco. Ze heeft naam gemaakt als een veelzijdige en nieuwsgierige flamencodansmaker die graag haar grenzen verlegt. Leonor Leal ontdekte na een opleiding klassieke en Spaanse dans dat de flamenco haar de grootste artistieke vrijheid bood en besloot zich verder te ontwikkelen bij grote dansers als Manolo Marín, Pilar Ortega e.v.a. Ze werkte samen met onder andere Cristina Hoyos, Javier, Barón, Antonio Canales en pianist Dorantes. In 2008 lanceerde ze haar solocarrière in binnen- en buitenland met de voorstelling ‘Leolelé’, het straatproject ‘La Mujer Habitada’ en diverse experimentele stukken ‘eLe eLe’ (2011), ‘Mosaicos’(2012), ‘Naranja amarga’ (2013) y ‘Frágil’ (2015). In 2016 maakte ze met Úrsula López en Tamara López onder leiding van Pedro G. Romero (artistiek adviseur van Israel Galván) de hedendaagse voorstelling JRT. Op de Flamenco Biënnale 2017 maakte ze indruk in ‘Fantasía para Violonchelo y Flamenco’, een eigen creatie van het festival, naast cellogrootheden als Kian Soltani en Ella van Poucke, zangeres Rocio Márquez en de Turkse kemenche virtuoos Derya Türkan. Ze volgde een master dramaturgie en visual culture bij het Reina Sofia Museum in Madrid.
In 2019 maakte ze met Nocturno haar doorbraak als solodanseres. “Noem Leonor Leal geen flamencodanseres, danskúnstenaar is een beter woord. Of: percussionist die het lichaam als instrument gebruikt,” schreef het Parool over de Nederlandse première “ Een persoonlijke en overtuigende bewegingstaal waarin flamenco overloopt in klassieke dans en bij vlagen raakt aan martial arts en moderne dans.”

20191108_0407.jpg

Tarieven

Tarieven


Seizoen 13 september - 7 juli  2021/2022
Start van de lessen: vanaf 13 september (week 37)

Totaal 37 lesweken

  • Eenmalige inschrijfkosten: €10,-

  • Bij latere inschrijving worden de betaaltermijnen naar rato aangepast.

  • Bij betaling in 2 termijnen wordt €10 aan administratiekosten gerekend

Korting: 

  • Kinderen t/m 18 jaar krijgen 25% korting op de aangegeven lesprijzen.

  • Studenten ontvangen 10% korting op de aangegeven lesprijzen mits ze kunnen aantonen dat zij student zijn.

  • Bij het volgen van 2 of meer cursussen ontvangt de cursist 10% korting op het totale lesgeld.

 


 

_MG_0552X.jpg

Optredens

 

Naast het geven van lessen zijn we ook uitvoerend artiesten. 
Sinds 2013 hebben Jessica en Tijn het duo Encuentros opgericht. Afhankelijk van het optreden/project werken zij samen met muzikanten, dansers en andere kunstenaars van verschillende stijlen en disciplines.


Benieuwd? Kom kijken naar een van de optredens! 

Klik hieronder voor de agenda